Lämpömittari 7-segmenttinäytöllä. ISO. - Osa 2.

Näytön rakentaminen jatkuu tästä, mihin osassa 1 jäätiin.
Tämän levyn päälle kiinnitetään toinen saman kokoinen levy, jonka keskellä on n. 40 mm reikä johtoja varten. Johdot jäävän kahden levyn väliin. On tärkeää ensin teipata johdot levyyn siten, levyjen väliin ei jää kahta johtoa päällekkäin, vaan kaikki ovat siististi erillään ja tulevat jouhevasti päällimmäisen levyn reiästä läpi. Levyt kiinnitetään toisiinsa reunoista ruuveilla ja tiivistetään  Sikaflexillä.

Sen jälkeen etupuolelle keskelle asennetaan aiemmin unohtunut valovastus. Sillä mitataan ympäristön valoisuutta, jonka mukaan säädetään näytön kirkkautta. LDR:lle olisi ollut ehkä parempi paikka jossain näytön reunalla, mutta levyjen kiinnittämisen jälkeen sitä ei enää saa kuin keskelle.


Näytön etupuolelle asennetaan punainen kirkas akryylilevy. Sitä varten porataan reunoille reiät ruuveja varten. Ruuvien kohdalle asennetaan 2 mm korokepalat, jotta akryylilevy asentuu suurin piirtein LED-nauhojen korkeuden verran vanerista irti.


Akryylilevyn kiinnitys tiivistetään huolellisesti Sikaflexillä ja siististi jiiriin sahatut 20x30mm alumiinikulmalistat ruuvataan akryylin läpi vaneriin. Listojen alle Sikaflexiä sopivasti, jotta rakenne on riittävän tiivis ulkoasennusta varten.


Näyttö on nyt valmis. Osassa 3 rakennamme tarvittavan elektroniikan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vacuum Tube Tesla Coil Staccato Controller with Arduino

Käämintäkone

Linnunpöntön porttilaskuri